#1016 – Can’t open file: ‘wp_options.MYI’ (errno: 145)

Je, ik weet het, een heel vreemde titel voor een bericht, maar een fout melding die ik net tegenkwam bij de database van een van mijn blogs.

In plaats van in te loggen krijg ik ineens de installatie pagina voor mijn neus waarbij ik mijn Blognaam en email adres zou moeten opgeven… niet dus!

De site draaide zonder problemen en het eerste wat ik deed was inloggen in mijn DirectAdmin Controlpanel om daarna PHP Myadmin te starten en eens te kijken of de database niet corrupts was, of nog erger, gehackt.

De tabel WP_Options zoals die standaard heet gaf bovenstaande foutmelding. Bij het programma PHP MyAdmin zit ook de mogelijkheid om de tabellen te repareren. Toch eerst maar even een Backup (export) gedaan mocht het geheel omvallen.

Daarna alle tabellen geselecteerd en de optie “Repair” gekozen uit het dropdown menu, klik op start en nog geen minuut later de berichten dat die tabel fouten bevat en gerepareed was.

Table Repair Optie in PhpMyAdmin

Tabel gecontroleerd en jawel alles draaide weer als een zonnetje en kon ik verder gaan met mijn speed optimization efforts voor die Blog, maar dat is een ander verhaal dat later komt als ik meer benchmark cijfers heb… stay tuned (of schrijf je in op mijn RSS Feed)

Schrijf hier jouw mening...

*